Gult håndarbejde i forbindelse med Yellow September

Den internationale dag for forebyggelse for selvmord blev markeret i Narsaq og var vellykket.

image

I den internationale dag for forebyggelse mod selvmord den 10. september blev der delt ud af gulfarvede og håndlavede kreationer til borgerne i Narsaq.

- For at markere Yellow September var vores invitation til samarbejde med Inusullivik vellykket. For at markere forebyggelsesdagen mod selvmord blev der snakket om Yellow September kampagnen og kreeret gulfarvet håndarbejde, og de kreationer blev delt ud til borgerne, som tog meget godt i mod det, siger Nivi Stidsen på vegne af forebyggelseskonsulenterne i Kommune Kujalleq, Narsaq.

Yellow September er markeret som den internationale dag for forebyggelse mod selvmord, Paarisa markerede dagen i Grønland for første gang i år.

Det gule farvevalg i "Yellow September" symboliserer håb, lys og varme, hvilket er centrale temaer i kampen mod selvmord. Gul er en farve, der ofte associeres med positivitet, glæde og optimisme, hvilket sender et budskab om håb til dem, der måske føler sig fortvivlede eller isolerede på grund af mentale sundhedsproblemer eller selvmordstanker, man kan læse mere om "Yellow September" i Paarisas hjemmeside.

 

Udgivet d. 17. september 2024