En lærer pensioneres efter 40 års tjeneste

Ellen K. Frederiksen, som har været lærer i Ortooqqap Atuarfia i 40 år pensioneres. I forbindelse med Ellens praktikperiode i Narsaq i året 1982-1983 mødte hun sin nuværende mand, Carl Frederiksen, og efter hun dimitterede som lærer i 1984 blev hun ansat som lærer i Ortooqqap Atuarfia i Qassiarsuk.

image

 I forbindelse med Ellens praktikperiode i Narsaq i året 1982-1983 mødte hun sin nuværende mand, Carl Frederiksen, og efter hun dimitterede som lærer i 1984 blev hun ansat som lærer i Ortooqqap Atuarfia i Qassiarsuk.

Hun har indtil sin pensionsdag d. 30. september 2024 arbejdet hengivent, og har under sit virke som lærer også undervist sine tre sønner samt børnebørn.

- I de 40 år Ellen har arbejdet som lærer er de mange elever hun har undervist veluddannede og spiller en vigtig rolle i samfundet, dette er et bevis på, at Ellen er en lærer, der går op i sit arbejde og lærer fra sig. En hengiven lærer, en lærer der går op i, at undervisningen tages ud fra naturen, en lærer, der er god til at tage naturen med ind i klasselokalet og undervise om det, siger forvaltningschef for skoleområdet, Kattie E. Motzfeldt, i hendes tale til Ellens pension.

Ellen K. Frederiksen har udover sit arbejde som lærer og stor del af tiden som skoleinspektør, videreuddannet sig indenfor undervisning, skoleledelse og andet. I 2004 fik hun Pædagogisk Diplom i Naturfag og blev Master i Almen Pædagogik i 2014.

- På vegne af Kommune Kujalleq takker jeg inderligt for din trofaste og hengivne indsats og ønsker dig god vind i de ting du vil foretage dig i din kommende tid som pensionist, siger Kattie E. Motzfeldt.

Mandag d. 30. september blev Ellen K. Frederiksen pensioneret fra Ortooqqap Atuarfia i Qassiarsuk og fik en flot taksigelse i forbindelse med dette.

Udgivet d. 02. oktober 2024