Det er planen at elehjemmet renoveres

Renoveringen af skimmelramt elevhjem i Qaqortoq er planlagt, dog skal der lejes lejligheder af INI a/s.

image

Det var svært at finde en permanent løsning på de fysiske rammer efter elevhjemmet i Qaqortoq måtte lukkes i november 2023 på grund skimmelangreb.

- Som konsekvens af elevhjemmet måtte lukkes var vi nødt til at sende 8-9. klassere hjem til hvor de kommer fra, og finde en løsning for 10. klassere der skal komme op til eksamen. I den første periode kunne vi huse dem ved Campus kollegierne, og senere ved Hotel Qaqortoqs lejligheder. Dette var dog en uholdbar løsning, forklarer forvaltningschef på området, Kattie Egede Motzfeldt.

Døgnstaksten i forbindelse med leje af hotellejlighed var på 3200 kroner, hvilket er en dyr løsning, og udover døgnstaksten skulle der også afholdes udgifter i forbindelse med midlertidige hjemsendelser når eleverne skulle flyttes til den løsning.

- For at finde en mere permanent løsning på situationen har vi søgt om at leje en lejlighed hos INI a/s, og derved har vi sikret midlertidige rammer for elevhjemmet i skoleårene 24/25 og 25/26, fortæller Kattie E. Motzfeldt.

Man måtte tilføre ekstra personaleressourcer som følge af at elevhjemmet har til hus i to separeate lejligheder.

- For at sikre et trygt hjem for 9.-10. klassere har vi ansat ekstra pædagogiske medarbejdere, for det er vores pligt at give dem trygt hjem, og vi er allerede i gang med et samarbejde med Tekniskforvaltningen med henblik på renoveringen af elevhjemmet bliver realitet, siger Kattie E. Motzfeldt.

Det er planen, at elehjemmet renoveres, og det er hensigten at kommunalbestyrelsen bevilliger midlerne så snart lånoptagning er godkendt.

Leje af lejligheder ved blok H er en midlertidig løsning inden renoveringen bliver udført.

Udgivet d. 16. august 2024