Fremlysning af herreløse genstande

Kommune Kujalleq er i gang med at foretage registrering og fremlysning af antaget herreløse genstande i Qaqortoq og Narsaq. Fremlysningen vil forgå i intervaller.

image

Kommune Kujalleq har registreret at der flere steder i Qaqortoq og Narsaq fremstår diverse antaget herreløse genstande. Se billeddokumentation og markerede områder på kommunens hjemmeside, og fremlysningsmappen hos teknisk forvaltning, i hhv Narsaq og Qaqortoq.

I henhold til Inatsisartutlov om beskyttelse af miljøet, lovbekendtgørelse  nr. 4 af 17. februar 2022 kan kommunen bortskaffe større herreløse genstande, om fx biler, både, snescootere og containere, når disse har været fremlyst i minimum 3 måneder.

Fremlysningen starter torsdag d. 20.06.2024 og slutter efter 3 måneder for herreløse genstande som biler, både, containere mm. Fremlysningen foregår ved, at genstandene med foto og beskrivelse vises i en fremlysningsmappe hos teknisk forvaltning i Qaqortoq eller Narsaq, og på kommunens hjemmeside.

Alle kan komme ind og kigge i mappen, og hvis man genkender en genstand, kan man kontakte kommunen om at blive skrevet på som ejer ud for den enkelte genstand og ansøge om arealtildeling for midlertidigt oplag.

Mappen kan gennemses på følgende dage og tidspunkter: mandag, tirsdag, torsdag, fredag i forbindelse med kommunens normale åbningstider.

Når fremlysningsperioden er slut, vil kommunen fjerne, bortskaffe og evt. sælge de fremlyste genstande, uden erstatning til den tidligere ejer. Udgifterne til dette vil blive betalt af den tidligere ejer.

Se PDF mappen for fremlysninger ved at klikke her.

 

Udgivet d. 20. juni 2024