Arbejdernes internationale kampdag 1. maj 2024

Borgmester Stine Egedes lykønskning på arbejdernes internationale kampdag.

image

Kære ærede arbejdere, hjertelig tillykke med arbejdernes internationale kampdag.

Jeres deltagelse i at opretholde samfundet ved, at arbejde og jeres ydelser i form af at arbejde med børn til og med ældre er med til at spinde hjulene i samfundet, og det er ærværdigt.

I arbejder i dag under vilkår, som er blevet forbedret i løbet af mange år efter arbejdernes internationale kampdag blev til.

Vi har de seneste år oplevet inflation og prisstigninger på brændstof grundet krig og Corona, som har forårsaget ændringer af forholdene i verden samt økonomien, dette har vi mere eller mindre alle sammen mærket til.

I sådanne tilfælde er det vores pligt som politikere, at altid skulle arbejde for, at arbejdernes økonomiske forhold bliver tilpasset. Vi har dog selv ansvaret for, at forme vores liv uden, at skulle vente på politikerne, for politisk arbejde kan tage tid.

Derfor er det godt, at selv forme et sundt liv og være et ansvarsfuldt forbillede for vores børn.  Herunder et forbillede for en sund livsstil samt en økonomisk forsikring ved at have en opsparing.

Jeg ved godt, at når man står i en økonomisk vanskelig situation, så kan det være svært at sætte penge til side, men hvis man starter småt, kan man med tiden få større opsparing; jeg vil gerne opfordre til, at vi er rollemodeller for vores børn med hensyn til at have opsparing.

Således kunne vi få flere selvforsørgende borgere, som ikke er afhængige af offentlig forsørgelse. En opsparing er et tegn på vilje til at opnå noget, det er også godt set fra banken.

Det er også vigtigt, at deltage i de politiske debatter under vores arbejde med de politiske målsætninger omkring bedre og mere lige vilkår for borgerne i samfundet. I de seneste år har jeg ellers henvendt mig til QSIP for, at deltage under dagen for arbejdernes internationale kampdag og deres møde, men desværre er min henvendelse ikke blevet mødt med velkomst.

Derfor vil jeg med denne mulighed sige, at jeg altid er åben for henvendelser og møder. Vi har jo meget at drøfte om arbejderne.

Ærede arbejdere, I, som arbejder i vores kommune og i landet, hav en rigtig god dag alle sammen.

Stine Egede, borgmester i Kommune Kujalleq. 

Udgivet d. 01. maj 2024