Ny Børnestrategi i daginstitutioner og skoler

image

 

Vi har brug for ny enighed om, hvilken vej vi skal gå med vores børn i institutionerne i vores kommune.

Hvad kan institutionen gøre og hvordan kan vi bidrage til at børnenes trivsel og læring bliver bedre? Vi kan opregne en række brændende spørgsmål; Hvad kan vi gøre ved

Trivsel

Frafald, fravær, fravalg

Børnenes motivation

Karakterniveauet

Ambitionsniveauet

Systemet, relationen mellem selvstyre, kommune (daginstitution og skole) og forældre

 

Vi inviterer alle, der vil give deres stemme til kende. Vi inviterer folk fra det sociale område, sundhedsvæsenet, de vise gamle, elevråd, politikere, erhvervsuddannelserne, erhvervslivet og selvfølgelig daginstitutioner og skoler, kort sagt alle, der kan tænkes at ville lade deres stemme høre – i Narsaq, Nanortalik og Qaqortoq – og bygder.

 

Vi har organiseret processen i ”bygrupper” på følgende måde.

 

19.9.22 Konstruktiv Kritik: Opstartsmøde med Mitdlaraq Lennert. Kom til Det gamle Forsamlingshus i Qaqortoq kl. 19.00 eller deltag i mødet on-line på link. Mødet foregår på grønlandsk. Fasen varer til november. Facebook og Kommunens hjemmeside anvendes som medie undervejs i hele processen.

 

11.11.22 Kreative Visioner. Workshopmøde: Hvor vil vi gerne være om 5 – 10 år? Mødet afholdes i henholdsvis Narsaq, Nanortalik og Qaqortoq. Du kan også deltage i mødet on-line på link. Fasen varer til december.

                                                                      

09.12.22 Konkret Realisering. Workshopmøde: Hvad vil vi gøre og hvordan vil vi se, at vi kommer derhen? Fasen varer til januar.

 

20.1.23  Fremvisning. Udstilling på Rådhuset og on-line

Udgivet d. 14. september 2022