Fremlysning af herreløse køretøjer, containere og både

Kommune Kujalleq foretager løbende registrering af sandsynlige herreløse biler, containere og både i Qaqortoq, Narsaq og Nanortalik. 


I henhold til Inatsisartutlov nr. 9 af 22. november 2011 om beskyttelse af miljøet kan kommunen bortskaffe ovennævnte herreløse genstande, når disse har været fremlyst i minimum 3 måneder.
Vurderes bilen, båden eller containeren at udgøre et miljø- og trafikmæssigt problem, eller skæmmer genstanden bybilledet, bliver denne fremlyst og flyttet til anvist areal fra kommunen.

Fremlysningen starter ifølge datoerne ved billederne forneden, og slutter efter 3 måneder. Fremlysningen foregår ved, at genstandene med foto og beskrivelse vises i en fremlysningsmappe hos Forvaltning for Teknik og Miljø, Qaqortoq, Narsaq eller Nanortalik, eller her på kommunens hjemmeside. Alle kan komme ind og kigge i mappen, og hvis man genkender en genstand, kan man skrive sig på som ejer ud for den enkelte genstand.

Mappen kan gennemses på følgende dage og tidspunkter: mandag, tirsdag, torsdag, fredag i forbindelse med kommunens normale åbningstider.
Når fremlysningsperioden er slut efter 3 måneder, vil kommunen fjerne, bortskaffe og evt. sælge de fremlyste genstand, uden erstatning til den tidligere ejer.
Er du ejer af den fremlyste genstand, kan du skrive dig på som ejer ud for den enkelte genstand og henvende dig enten personligt eller sende et skriftligt meddelelse til:

Kommune Kujalleq
Teknik og Miljøforvaltningen
Box 514
3920 Qaqortoq
e-mail: teknik@kujalleq.gl

 

Tryk her for at se billeder (PDF)

Udgivet d. 03. december 2021