Whistleblower-ordningen er nu sat i kraft

I Kommune Kujalleq kan man nu benytte sig af en ordning, hvor medarbejdere indrapportere overtrædelser

Fra og med nytår trådte whistleblower-ordningen i kraft i Kommune Kujalleq, men efter at have ventet på klargøringen af app'en i forbindelse med implementeringen af ordningen, kan medarbejderne på kommunen, medlemmer af kommunalbestyrelsen og den kommunale revision nu benytte sig af denne nye mulighed.

- Jeg er glad for, at man nu kan benytte sig af ordningen, således at enhver medarbejder nu trygt kan indrapportere situationer, hvor de finder ulovligheder eller andre former for overtrædelser, efter som vi finder det yderst vigtigt, at man kan arbejde på ærlig vis, derfor er denne en god ordning, siger Kiista P.  Isaksen.

Hvis der i forbindelse med whistleblower-ordningen er mistanke om lovovertrædelser, kan man indrapportere gennem app'en, og advokater, der ikke har tilhørsforhold til kommunen vil vurdere anklagen, og om den anklagedes sag skal behandles af advokater.

For hvis anklagen drejer sig for eksempel om mobning, samarbejdsvanskeligheder, fravær eller lignende begrundelser, vil afsenderen blive kontaktet, hvor vedkommende vil blive bedt om at henvende sig til sin chef eller HR.

Nu kan whistleblower-ordningen endelig anvendes, som vi har ventet på siden begyndelsen af det nye år, og jeg håber, at den vil blive benyttet i forbindelse med nødvendige givne situationer, da det vil være med til at sikre en ærlig forvaltning i vores arbejdsplads, afsluttede Kiista P. Isaksen.

I forbindelse med whistleblower-ordningen har Kommune Kujalleq et samarbejde med Nuna Advokater.

Udgivet d. 29. april 2020