Velkomst af borgmester Jørgen Wæver Johansen  

Kære læser,

Velkommen til Kommune Kujalleq’s officielle hjemmeside.

Kommune Kujalleq omfatter hele Sydgrønland. Vores fælles mål er at gøre Sydgrønland til en af de mest ressourcestærke og atrraktive regioner for nuværende og kommende borgere, landsmænd og gæster.Kommune Kujalleq er den mest frodige og grønne del af Grønland. Sydgrønland rummer en stor mangfoldighed af naturressourcer og naturoplevelser. Vi opfatter os som et stærkt fællesskab, og vi ved, at vores gæster føler sig velkommen.

I Sydgrønland har vi helt unikke natur- og kulturoplevelser. Sydgrønlands flora er særligt smukt og farverigt, og sejler du i fjordene, eller er du på vandretur, kan du opleve små fåreholdersteder og se gletsjere på tæt hold.

Udover blomster og isfjelde har vi et imponerende nordlys, som maler sine mønstre på nattehimlen over os.

Det er også her i Sydgrønland, at du møder det særlige fænomen storisen. Storisendannes i Polarhavet og føres med havstrømmene til de sydgrønlandske kyster. Med isen driver sæler og hvaler, fugle og ørne. Alle er de faste gæster i den smukke skærgård, der finder overalt langs vores kyster.

I Sydgrønland lever vi af forskellige erhverv, hvor fangst og fiskeri er blandt de vigtigste. De lokale Brætter leverer nyfanget fisk og kød hver dag året rundt.

Vores fåreavl leverer årligt frisk lammekød fra lam, der er opvokset som frie dyr på fjeldmarkerne langs vores fjorde, i en ren natur.

Fjeldene omkring os rummer mange mineraler i en hel unik geologi. Der findes mange sjældne mineraler, som vore kunsthåndværkere bearbejder til smykker og brugsgenstande.

Fremtiden byder på mange spændende erhvervsudviklingsmuligheder. I disse år arbejder store og små selskaber med efterforskningslicenser for at kortlægge områder med mulig råstofudvinding.

De sydgrønlandske byer og bygder er let tilgængelige med helikoptere eller både. Det betyder, at du selv på et kortere besøg har mulighed for at opleve byer og bygder, gletsjere og historie samt ikke mindst den grønlandske kultur.

Vi er fastsat på at bringe Sydgrønlands befolkning den bedste borgerservice.

Vi håber, at hjemmesiden bidrager til denne serviceydelse for vores borgere.

Endnu en gang velkommen til Kommune Kujalleqs hjemmeside.